Et vendepunkt
I begyndelsen af 1950'erne blev Esbjerg Motor Sport tilført nye kræfter. I forlængelse af en motorcykelhandel hos Chr. Øllgaard spottede han en mulig kandidat til bestyrelsen. Det var Jørgen Holm, der kun 18 år gammel kom til at sætte et markant præg på de kommende års udvikling.
Efter et halvt års tid i bestyrelsen fik Jørgen Holm i 1955 overtalt de øvrige bestyrelsesmedlemmer til at gå med til at udvide Korskrobanen. Med frivillig arbejdskraft gik man i gang igen, så de første løb kunne afholdes. Jørgen Holm overtog uden videre også planlægningen af motorløbene og havde store ideer om kæmpeløb med biler, speedwaybaner, asfaltbaner, to-dages løb, indkaldelse af internationale stjernekørere og så videre, men han tog det hele lidt efter lidt, alt efter hvad økonomien tillod. Desuden blev bestyrelsen besat med dygtige medlemmer, så der ikke blot kom styr på økonomien, men også andet end baneaktiviteter kunne sættes i gang. Det gjaldt f.eks. bilorienteringsløb.
I 1963 blev Esbjerg Motor Sport optaget i dansk Automobilsports Union. Indtil da havde Esbjerg Automobil Sport Klub lagt navn til løbene på Korskrobanen, selvom det var EMS, der stod for det praktiske arbejde. Samtidig med optagelsen i DAU blev navnet på klubben ændret til EMS-EMSA (Esbjerg Motor Sport - Esbjerg Motor Sport Auto).
I 1967 blev der grundlagt en Danmarksturnering i speedway. Det første år deltog seks hold i turneringen, og efter en spændende finale på Esbjerg Stadion kunne Esbjerg Motorsports 1. hold Vikingerne trække sig tilbage som de første Danmarksmestre i holdspeedway. Samme dag fik EMS også sin første individuelle speedwaymester med Bent Nørregård Jensen, der vandt Junior DM. Ryttere fra Esbjerg Motor Sport markerede sig fortsat flot, men efterhånden blev der anlagt flere baner rundt omkring i landet og kørerne dermed fordelt på flere klubber. Bent Nørregård Jensen og Kristian Præstbo er markante Esbjerg-navne fra den tid, og klubbens kørere og hold var at finde i løb i hele Europa fra Stavanger i Nord til Italien i syd og fra Leningrad i øst og til og Frankrig i vest. Næsten hver gang kom de hjem med fornemme placeringer og flotte trofæer.
Også inden for bilsporten formåede klubben at markere sig. EMSA foreslog på et tidspunkt at lade afholde Danmarksmesterskaber på jordbane, og det gav landets bilkørere noget at kæmpe om. På samtlige jordbaner over 600 m blev der afholdt afdelinger af Danmarksmesterskaberne, og ikke et eneste år var det uden kørere fra EMSA på sejrsskamlen som enten Danmarksmester eller 2'er eller 3'er. Fordelt over de forskellige klasser efter motorstørrelser kan følgende mestre nævnes: Poul Martin Iversen, Jørgen Iversen, Steen Mikkelsen, Peter Vestergård, Carl Hansen, Ernst Shröter og Aage Mathiasen - sidstnævnte med tilnavnet »jordbanekongen« efter det utal at titler, han hjembragte
Desuden kom der et samarbejde i gang med klubber og ledere i Norge, Sverige, England, Tyskland og Holland, med hvem man ikke blot udvekslede erfaringer, men også konkurrerede på Korskrobanen.
Op gennem 1960'erne gik det forrygende med løbene på Korskrobanen, der blev hele Danmarks motorcentrum med titusinder af tilskuere til hvert eneste løb. Underskuddet på ca. 30.000 kr. fra 1953 havde bestyrelsen frem til slutningen af 1960'erne ændret til en kontant kassebeholdning på næsten ½ mio. kr.